فرقی نمیکنه دسته گل خواستگاری باشه یا دسته گل عروس یا حتی یه دسته گل از طرف یکی از عزیزانتون، خشککردن گل یک گزینه محبوب برای نگهداری گل هست. از گلهای خشک شده میتونین به عنوان دکور برای فضای نشیمن، میز ناهار خوری و یا درست کردن قاب دیواری یادگاری استفاده کنید.
چند نکته قبل از فرآیند خشک کردن گلها
- خشک کردن با هوا برای دسته گلهایی مثل گل رز یا انواع کوچک و بادوام مثل اسطخودوس بهترین روشه.
- روش خشک کردن در مایکروویو برای حفظ رنگ و ساختار گلهایی مثل ژربرا، داوودی، رز و لاله عالیه.
- از تکنیکهای نگهداری جایگزین مثل قاب کردن با رزین برای گلهای ظریفتر، مانند نیلوفرها استفاده کنید.
- برای خشک شدن گلها خیلی صبر نکنید، چون شکوفههای کاملا بالغ احتمالاً گلبرگهاشون در فرآیند خشک شدن میریزن.
- به خاطر داشته باشید که گلهای خشک شده به سرعت در برابر نور خورشید یا گرمای شدید کم رنگ میشن، بنابراین حتما گلها رو جاهای خنک و دور از پنجره نگهداری کنین.
خشک کردن دسته گل خواستگاری با هوا
خشک کردن گلها با هوا یکی از سنتیترین روشهای خشککردن و البته زمان برتر هست و برای دسته گلهای بزرگتر بهترین کارایی رو داره.
مراحل خشک کردن دسته گل با هوا
- اول شاخ و برگهای اضافی گلها رو جدا کنید و ساقهها رو به طول دلخواه برش بزنید
- یک جای تاریک و خشک با گردش هوای خوب پیدا کنید، مثل انباری یا کمد استفاده نشده. با نخ دندان بدون طعم، ته ساقه گلها را روی چوب لباسی محکم کنید تا به صورت وارونه آویزان بشن گلها رو جداگانه آویزان کنید تا یه دسته گل کاملا آویزون بشه.
- برای دو تا سه هفته گلها رو تو همون حالت بذارید تا کاملا خشک بشن.
- گلها را از چوب لباسی بردارین و برای محافظت اسپری موی بدون عطر روی اونا اسپری کنین.
خشک کردن گل ها در مایکروویو
مراحل خشک کردن دسته گل با مایکروویو
- یک ظرف مناسب بلااستفاده برای مایکروویو پیدا کنید که هم بتونین گلها را داخل اون بذارین و هم توی مایکروویو بتونین قرار بدین.
- کف ظرف رو یک یا دو سانت سیلیکا ژل بریزین، برای گلهای بزرگتر کمی بیشتر. شکوفههای گلها رو داخل ژل قرار بدین و بعدس ژل بیشتری روی گلبرگها بریزین. ژل رو آروم بریزین تا گلبرگها صاف نشن.
- ظرف بدون درپوش را توی مایکروویو قرار بدین. دما و زمان مایکروویو با توجه به نوع گل متفاوته، بنابراین این مرحله نیاز به کمی آزمون و خطا داره. مایکروویو را روی یک یا دو درجه حرارت بالاتر از یخزدایی به مدت 2 تا 5 دقیقه روشن کنین. گل رز میتونه گرمای بیشتری تحمل کند، در حالی که گل مروارید بهتره تو دمای پایینتر خشک بشه.
- میزان خشکشدن گل رو پس از حدود یک دقیقه و سپس هر 30 ثانیه بررسی کنید. حرارت و زمان را در صورت نیاز افزایش بدین.
- پس از خشکشدن کامل گلها، مایکروویو رو باز کرده و بلافاصله درب ظرف رو بزارین.
- ظرف درپوشدار رو از مایکروویو خارج کرده و یه مقدار درب ظرف رو بازکنید و اجازه بدین 24 ساعت بمونه.
- ژل رو از گلبرگها با یک برس نرم تمیز کنین و سپس با اسپری اکریلیک مهپاش کنید (میتونین این اسپری رو از خرازیها تهیه کنین).
جمع بندی
یادگیری نحوه خشک کردن دسته گل یک مهارت مفیده و نگهداری از گلهای خشک شده خیلی هم آسونه و میتونین مدتها از زیبایی دستهگلتون لذت ببرین.