برای بسیاری از خانمهای ایرانی داشتن موی خیلی روشن جذاب و پرطرفدار است. حوزه رنگ و مش کاملاً تخصصی است و حتماً لازم است که درباره روند دکلره مو به آگاهی درست برسید و سپس اقدام به روشن کردن موهایتان کنید. دکلره چیست؟ از سوالات مهمی است که بسیار پرسیده میشود. در این مقاله به صورت کامل درباره فرآیند دکلره، معرفی انواع پودر دکلره، رنگساژ، بلیچینگ مو، عوارض دکلره، رنگ و مش پرداختهایم.
دکلره مو چیست؟
دکلره که با نام بلیچینگ مو نیز شناخته میشود؛ فرآیندی است که در آن با استفاده از مواد شیمیایی رنگدانههای طبیعی مو حذف میگردد. در این روش از مواد مختلفی مانند پودر دکلره و اکسیدان استفاده میشود و طی مدت زمان مشخص که به جنس و نوع مو بستگی دارد؛ موها به پایه دلخواه میرسد. فرآیند دکلره مو باید با دقت و حوصله انجام شود تا موها با حداقل آسیب به پایه مدنظر برسند.
پس از طی کردن مراحل دکلره و دستیابی به پایه موردنظر شما میتوانید رنگ موی دلخواه خود را روی موها اعمال کنید. روی موهای دکلره با پایه موی بیرنگ هر نوع رنگ مو از جمله فانتزی و روشن هم قابل انجام است.
مواد لازم برای دکلره مو
برای انجام دکلره مو به مواد مختلفی از جمله: اکسیدان با درجههای مختلف، انواع پودر دکلره، کاسه رنگ، برس رنگ مو، وازلین، دستکش، شامپو تثبیت کننده رنگ مو و رنگ موی مورد نظری که قصد دارید بعد از انجام دکلره از آن استفاده کنید نیاز است. در میان این مواد، پودر دکلره و اکسیدان از اهمیت بیشتری برخودارند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
انواع پودر دکلره
پودر دکلره آبی:
از قویترین پودر دکلره شروع میکنیم که پودر دکلره آبی نامیده میشود. این نوع پودر برای موهای مشکی پرکلاغی و تیره بسیار کاربردی است و از آن در انجام انواع لایت و هایلایت استفاده نمیشود. این نوع پودر دکلره به دلیل تأثیر قوی نیاز به فویل ندارد.
انجام دادن دکلره مو با پودر دکلره آبی نیاز به مهارت بالایی دارد و لازم است قبل از آن آموزش دیده باشید و یا به سراغ یک فرد متخصص در زمینه رنگ و مش مراجعه کنید. در صورتی که در این زمینه مهارت کافی نداشته باشید؛ این پودر باعث سوختن و آسیب دیدن موهای شما میشود.
پودر دکلره سفید:
این پودر دکلره ایدهآل برای انجام دادن هایلایت مو است. تأثیر شیمیایی کمتری روی مو دارد و در رنگ و مش بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
پودر دکلره بنفش:
برای موهای حساس و بسیار نازک این نوع پودر دکلره معمولاٌ انتخاب میشود که فرآیند شیمیایی ضعیفی روی موها دارد.
اکسیدان
اکسیدان در فرآیند رنگ کردن مو نقش کاتالیزگر را دارد و باعث کامل شدن فرآیند روشن شدن مو میشود.
اکسیدان از نظر قدرت شیمیایی به 3 گروه تقسیم میشود:
اکسیدان ۶ درصد:
این اکسیدان که به اصطلاح به آن اکسیدان شماره یک گفته میشود؛ برای دکلره کردن موهای نازک و شکننده بهکار میرود.
اکسیدان ۹ درصد:
اکسیدان 9 درصد یا اکسیدان شماره ۲ برای انجام هایلایت و رنگ و مش روی موهای معمولی که نه خیلی ضخیم هستند نه نازک استفاده میشود.
اکسیدان ۱۲ درصد:
نام دیگر این اکسیدان، اکسیدان شماره 3 است که برای موهای کلفت و زمخت که خیلی سخت رنگ باز میکنند؛ بسیار کاربردی است. برای مثال این اکسیدان برای موهای قهوه ای تیره یا مشکی پرکلاغی مورداستفاده قرار میگیرد.
معرفی انواع پایه های دکلره
پایه ضعیف دکلره
زمانی که رنگ مو به قرمز، قرمز نارنجی، نارنجی قرمز و نارنجی یکدست رسید به پایه ضعیف دکلره رسیدهاید. روی این پایه میتوانید رنگ موی قهوهای متوسط پایه ۴، رنگ موی مسی، بلوطی، فندقی تیره، آکاژو قهوه ای صدفی انجام دهید.
پایه متوسط دکلره
وقتی رنگ مو به پایه نارنجی زرد، زرد نارنجی و یا زرد پاستیلی رسید به پایه متوسط دکلره و بلوند مو رسیدهاید. با این پایه میتوانید رنگهای قهوهای روشن، بلوند تیره، انواع خاکستری پایه ۵ و ۶ را در بیاورید.
پایه دکلره قوی
با بدست آوردن رنگهای زرد روشن، زرد خیلی روشن و پلاتینه یا سفید شما به آخرین حد دکلره قوی رسیدهاید. روی این پایه بهسادگی میتوانید انواع بلوند خیلی روشن مثل طلایی، خاکستری، زیتونی، عسلی و …. را انجام دهید.
رنگساژ مو
دکلره و رنگ مو بهتنهایی شما را به رنگ دلخواه نمیرساند. برای رسیدن به رنگ مورد نظر خود بدون زردی یا نارنجی بودن لازم است که رنگساژ مو انجام دهید.
نکات مهم دکلره و رنگساژ مو
- زمانیکه مو را دکلره میکنید لازم است مداوم آن را کنترل کنید در صورتیکه مو به حالت کشیدگی یا آدامسی تبدیل شد لازم است که زودتر موهایتان را بشویید.
- برای کاهش تناژ نارنجی از دکلره مو، میتوانید از شامپو بنفش استفاده نمایید تا رنگ نارنجی مو را خنثی نمایید.
- افرادی که رنگ موی تیره قهوهای یا مشکی دارند معمولاً نیاز به دوبار انجام دکلره مو دارند.
- برای گرفتن زردی مو میتوانید از رنگها یا واریاسیون دودی یا نقرهای استفاده نمایید.
- برای بالابردن تناژ زیتونی، دودی و طلایی از واریاسیونهای هر کدام میتوانید استفاده کنید.
عوارض دکلره مو
موهای دکلره شده در مقایسه با موهای طبیعی، خشکتر هستند که این موضوع به دلیل نفوذ مواد شیمیایی به مو است. با نفوذ مواد شیمیایی به مو، مو رطوبت خود را از دست داده و خشک میشود. برای جلوگیری از وز شدن و موخوره شدن موها لازم است پس از دکلره مراقبتهای مو را جدی بگیرید تا هرچه سریعتر موهایتان به حالت قبل برگردد.
یکی دیگر از تاثیرات دکلره مو، متخلل شدن ساختمان مو است. این موضوع باعث میشود در مدت طولانی تر ساختار مو شما شکننده شود بهخصوص در افرادی که بهطور مرتب موهای خود را دکلره میکنند.
سوختن مو یکی از جدیترین آسیبهایی است که ممکن است در حین فرآیند دکلره کردن اتفاق بیافتاد. این آسیب باعث بهم خوردن جدی ساختار مو میشود که قابل جبران نیست. جدا از جنس مو و مواد مصرفی برای دکلره، آرایشگر نقش مهمی در سوختن موی شما دارد. بنابراین اگر قصد دکلره کردن موهای خود را دارید بهتر است قبل از انجام این کار در یک آموزشگاه آرایشگری معتبر، مهارت لازم را کسب کنید و یا به یک فرد حرفهای در این زمینه مراجعه کنید.
در هنگام انجام دکلره پوست سر دچار کمی سوزش میشود که این موضوع طبیعی است. اما گاهی اوقات این سوزش شدیدتر شده و با خارش، قرمزی و یا حتی زخمهای شدید همراه است که در این موارد لازم است سریعاً مواد دکلره از روی مو پاک شود.